Ανάδειξη γαστρονομίας και πολιτισμού

Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης και σε συνδυασμό με τις ευαισθησίες της για την κουλτούρα του τόπου μας η Παραδεισιώτης στήριξε την εκδήλωση ανάδειξης της γαστρονομίας και πολιτισμού μας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας σε συνεργασία με τον  Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού στις 12 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου.

Σκοπός η προβολή δράσεων των δύο οργανισμών και του κοινού τους οράματος. Αρχικά πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη φάρμα από την Στέλλα Γεωργιάδου. Στους χώρους της Golden Donkey Farm δημιουργήθηκαν μουσεία με ομοιώματα ατόμων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σε επαγγέλματα που πλέον έχουν εξαφανιστεί, όπως επίσης παραδοσιακά δωμάτια και εργαλεία εργασίας που χρησιμοποιούσαν τα γαϊδουράκια εν μέρει ή εξ’ ολοκλήρου. Εκεί κοντά σε φάρμες βρίσκονται και τα γαϊδουράκια από τα οποία παράγονται γαϊδουρινό γάλα, λικέρ και σοκολάτα.

 

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε «Η Ορεινή Λάρνακας Προορισμός Αριστείας και Γαστρονομικός προορισμός» από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, Άννα Κοσμά και ακολούθως «Η γαστρονομία ‘όχημα’ στον ποιοτικό τουρισμό» από την Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Π.Ο.Τ, Μαρία Πάππα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη μαγειρικής τεχνικής με θέμα «η παλαιοχωρινή πατάτα και το κυπριακό κολοκάσι» από τους chef Χρίστο Χριστοδούλου και Ντίνα Νικολάου τα οποία θα συνοδεύουν τα ποιοτικά κοτόπουλα Παραδεισιώτης.  Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ νόστιμο όπως φαίνεται και οπτικά από τις φωτογραφίες του πιάτου. Η Παραδεισιώτης εξασφάλισε τη συνταγή Κοτόπουλο με χαλλούμι, σάλτσα ροδιού και πουρέ κολοκάσι για εσάς για να τη δοκιμάσετε!

Η εκδήλωση έκλεισε με δείπνο προσφορά της Golden Donkeys Farm με την ευγενή χορηγία της εταιρείας Παραδεισιώτης Λτδ.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό: