Σιεφταλιά Κοτόπουλο

Ως ενεργός υποστηρικτής της παραδοσιακής κουλτούρας η εταιρεία Παραδεισιώτης συμμετέχει σε εκδηλώσεις όπως 3η Έκθεση Κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών και το 13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας, γι’ αυτό και προτείνει σιεφταλιά κοτόπουλο.

Είναι λίγοι πλέον αυτοί που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ σιεφταλιά, καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά εδέσματα του τόπου μας, για τα οποία είμαστε περήφανοι και τα τιμούμε ιδιαιτέρως.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η σιεφταλιά συνηθιζόταν να γίνεται με μίγμα χοιρινού κρέατος, ψιλοκομμένου κρεμμυδιού, μαϊντανού, κανέλας, αλατιού και μαύρου πιπεριού. Πλέον μπορεί να προστεθούν κι άλλα καρυκεύματα τα οποία μαζί με τη σιεφταλιά τυλίγονται σε πάννα.

Η Παραδεισιώτης ειδικευμένη σε ότι αφορά το κοτόπουλο και ως λάτρης του παραδοσιακού κυπριακού φαγητού έφτιαξε ίσως τη νοστιμότερη παραλλαγή της σιεφταλιάς με κοτόπουλο δικής της παραγωγής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η σιεφταλιά ψήνεται κυρίως στα κάρβουνα και συνήθως συνοδεύεται με σούβλα ή σουβλάκια.  Δεν υπάρχει κατάλληλη εποχή για το συγκεκριμένο έδεσμα καθώς μπορούμε να το απολαύσουμε ολόχρονα. Είναι ιδανικό για κάθε χαρούμενη περίσταση που γιορτάζεται με φαγητό.

Την φτιάχνουμε όπως ξέρουμε καλύτερα, το ψήσιμο όμως είναι δική σας υπόθεση!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλή σας όρεξη!