Η Εταιρεία Μας

Ιστορική Αναδρομή

1975
23 Απριλίου

Εκτροφή Κοτοπούλων

Ο πατήρ Ανδρέας Παραδεισιώτης ξεκίνησε να εκτρέφει κοτόπουλα στο χωριό Ορά, αρχικά για να προμηθεύει πουλερικά στην οικογένεια και φίλους και αργότερα για να προμηθεύει άλλες αγροτικές κοινότητες της ορεινής επαρχίας Λάρνακας και γνωστούς του στη Λεμεσό.

1980
23 Απριλίου

Πρώτες Εμπορικές Εγκαταστάσεις

Δημιουργία των πρώτων εμπορικών εγκαταστάσεων εκτροφής κοτόπουλων, λόγω αυξημένης ζήτησης.
Ακολουθώντας μία περίοδο ραγδαίας ανάπτυξης, τέσσερα επιπρόσθετα κτίρια εκτροφής κοτόπουλων ανεγέρθηκαν κατά τα έτη 1982, 1984, 1985 και 1986.

1985
23 Απριλίου

Πρώτο Εργοστάσιο Παραγωγής Ζωοτροφών

Η Παραδεισιώτης κατασκευάζει το πρώτο της ανεξάρτητο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών στην Ορά

1986
23 Απριλίου

Πτηνοσφαγείο

Ένα ημιαυτόματο πτηνοσφαγείο κατασκευάζεται στην Ορά, όπου προσδίδει μεγάλη δυναμικότητα στη συνεχώς αναπτυσσόμενη λιανική, χονδρική και τροφοδοτική αγορά.

23 Απριλίου

Ίδρυση Εταιρείας

Ιδρύεται επισήμως η Παραδεισιώτης ΛΤΔ, με μετόχους τα οκτώ παιδιά μέλη της οικογένειας.

1989
23 Απριλίου

Νέα Μονάδα Επεξεργασίας

Εγκαθιδρύεται στη Λεμεσό μια μονάδα επεξεργασίας κοτόπουλων για παραγωγή τεμαχισμένου κοτόπουλου, μοναδική καινοτομία για την τότε εποχή στην Κύπρο. Η μονάδα λειτουργούσε και ως κέντρο χονδρικής διανομής.
Άνοιγμα του πρώτου καταστήματος λιανικής πώλησης κοτόπουλων Παραδεισιώτη στη Λεμεσό, ιδέα η οποία στέφθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία. Επίσης, από αυτό το κέντρο προερχόταν πολύτιμη ανατροφοδότηση από τους καταναλωτές, σχετικά με τα υφιστάμενα και νέα προϊόντα.

1990
23 Απριλίου

Παγκύπρια Διανομή Προιόντων

Οι διαδικασίες πώλησης επεκτάθηκαν έτσι ώστε να καλύπτουν ολόκληρη την Κύπρο.

1993
23 Απριλίου

Σύγχρονες Τεχνολογικά Φάρμες

Δύο σύγχρονες φάρμες κοτόπουλων Παραδεισιώτη κατασκευάζονται. Αυτές οι φάρμες οι οποίες ενσωμάτωσαν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της βιομηχανίας, σχεδιάστηκαν ώστε να εξασφαλίσουν την πλήρη ευημερία των πτηνών.

2003
23 Απριλίου

Νεο Εργοστάσιο Παραγωγής Ζωοτροφών

Ακολουθώντας μια ευρύτερη περίοδο συνεχούς ανάπτυξης, η Παραδεισιώτης ιδρύει ένα αυτοματοποιημένο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών στην Αραδίππου, θέτοντας έτσι γερές βάσεις για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και υγιεινής των πτηνών.
Σε μεταγενέστερο στάδιο, η επιχείρηση αναλαμβάνει την κατασκευή της πιο προηγμένης της, πλήρως αυτοματοποιημένης μονάδας εκτροφής κοτόπουλων.
Με την επικείμενη είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, η Παραδεισιώτης ξεκινά ένα πρόγραμμα επιθεώρησης και αναβάθμισης των ήδη υψηλών λειτουργικών της επιπέδων, έτσι ώστε να εναρμονιστεί πλήρως με όλους τους κανονισμούς και προδιαγραφές της Ε.Ε., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους κανονισμούς περί σφαγείων.

2005
23 Απριλίου

Επέκταση και στο χώρο του χοιρινού κρέατος

Ως μέρος της εταιρικής της στρατηγικής για επέκταση στο χώρο του χοιρινού, βοδινού και αρνίσιου κρέατος, η Παραδεισιώτης εξαγοράζει την Costakis Constantinou Prepared Quality Foods Ltd. Η εταιρεία αργότερα μετονομάστηκε Paradisiotis PQF Ltd.

2007
23 Απριλίου

Υπερσύχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Τροφίμων

Η εταιρεία υλοποιεί μια ακόμα τολμηρή κίνηση, κτίζοντας ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων, χρησιμοποιώντας τεχνολογία ανώτατου τεχνικού επιπέδου. Το εργοστάσιο, το οποίο άρχισε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο, θεωρείται ορόσημο στην κυπριακή βιομηχανία.
Η δημιουργία μιας μονάδας έτοιμων προϊόντων μέσα στο νέο εργοστάσιο, αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της Παραδεισιώτης στο νέο αυτό τομέα αγοράς.
Επίσης, το 2007 η Παραδεισιώτης αποκτά επιπρόσθετες πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

2014
23 Μαΐου

Επέκταση Δραστηριοτήτων και στο Ψάρι

Ανάπτυξη εμπορίας και στο ψάρι.
Eγκριση εγκαταστάσεων από Taco Bell για παραγωγή των προψημένων προϊόντων της.

2015
24 Απριλίου

Νέα Υπερσύχροα Υποστατικά

Ανέγερση δύο νέων υπερσύγχρονων υποστατικών εκτροφής στην Ορά για περαιτέρω κάλυψη των αναγκών της σε φρέσκα κοτόπουλα.

2017
24 Απριλίου

Εξαγορά της Fast Wall Properties Ltd

Εξαγορά της εταιρείας Fast Wall Properties Ltd

2018
24 Απριλίου

Εκμίσθωση Τεμαχίου στην ΄Γ Βιομηχανική Περιοχή

Εκμίσθωση τεμαχίου στην Γ’ Βιομηχανική Περιοχή Ύψωνα που γειτνιάζει με τη μονάδα παραγωγής και μεταποίησης της Παραδεισιώτης (Paradisiotis PQF Ltd) για ανάπτυξη.

2021
1 Μαρτίου

Σύστημα EDI

Η εταιρεία εισάγει στα συστήματα της λύση ΕDI που συμβάλλει στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας αποστολής και παραλαβής παραστατικών τιμολογίων τόσο στους πελάτες όσο και στους προμηθευτές της.

18 Μαΐου

Επέκταση Μύλου Ζωοτροφών

Αρχίζουν οι εργασίες για την επέκταση του Μύλου Ζωοτροφών στην Αραδίππου με εγκαθίδρυση αυτόματου συστήματος διαχείρισης και χώρων αποθήκευσης σιτηρών. Στόχος η διατήρηση αποθεμάτων και της ποιότητας των σιτηρών, όπως και η περεταίρω βελτίωση της ποιότητας των σιτηρεσίων διατροφής των κοτοπούλων της και άλλων ζώων.

5 Ιουλίου

Καταστροφική Πυρκαγιά

Η εταιρεία επηρεάζεται με μεγάλες ζημιές από τη φωτιά στην περιοχή Οράς (μαζί με άλλα 8 χωριά). Με θετικό πνεύμα και άμεση αντίδραση από την αγάπη και ανταπόκριση του προσωπικού της, η δραστηριότητα της επανέρχεται μέσα σε μια μέρα στην επιχειρησιακή της συνέχεια. Παράλληλα πρωτοπορεί στην επαναφορά, ανάπτυξη και βελτίωση της περιοχής θέτοντας σαν όραμα «τη γη μας θα την κάνουμε καλύτερη-πρότυπο».

Στην Κύπρο το όνομα Παραδεισιώτης έχει ταυτιστεί με τους καταναλωτές που εκτιμούν τη φρεσκάδα, τη γεύση, την επιλογή και την ποιότητα. Από τις αρχικές καταβολές της ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση πριν από 40 χρόνια, η Παραδεισιώτης έχει επεκταθεί σε ένα μεγάλο σύγχρονο όμιλο παρασκευής τροφίμων.

Οι Στόχοι μας

Σχεδιάζοντας το μέλλον μας…

 

  • Διατήρηση και εξέλιξη της ήδη ισχυρής μας θέσης στην εγχώρια αγορά.
  • Διεύρυνση της εγχώριας αγοράς, μέσω διαποίκιλσής της με νέα καινοτομικά προϊόντα, τα οποία θα ικανοποιούν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών.
  • Επέκταση των εξαγωγικών μας αγορών στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και άλλες στοχευμένες περιοχές.
  • Συνεχής αναβάθμιση των παραγωγικών μας εγκαταστάσεων, χρησιμοποιώντας την πιο προοδευτική τεχνολογία, για κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών και ζήτησης.
  • Πραγματική αύξηση των κερδών της επιχείρησης προς όφελος των μετόχων και του προσωπικού.
  • Διατήρηση και αδιάκοπη ενδυνάμωση της «μεγάλης μας οικογένειας», όσο αφορά τις σχέσεις του προσωπικού μας.
  • Διατήρηση των υψηλών επιπέδων ποιότητας.